Műhelyek

Textil Műhely

Műhelyünkben 10 fogyatékos és 3 megváltozott munkaképességű személy dolgozik. Ebben a műhelyben főleg textilből kézi és gépi varrással, hímzéssel, gyöngyből, termésekből készítünk ajándéktárgyakat. Termékeink minőségi alapanyagokból és időtálló megvalósítással készülnek. Vannak tematikus tárgyaink (Karácsony, Anyák napja, Húsvét, stb...), valamint állandó termékeink. Termékeink az ország több pontján megvásárolhatóak és vásárok állandó résztvevői vagyunk. Vállaljuk egyedi céges illetve esküvői ajándékok elkészítését is, előzetes egyeztetés alapján.

Nemez Műhely

Műhelyünkben főleg értelmi fogyatékos felnőttek alkotnak. Általában hagyományos vizes nemezelést alkalmazunk, amely 100%-ban természetes alapanyagok felhasználásával zajlik. A nemez mellett  gyöngyöket, szalagokat, flittereket felhasználva készítünk ajándék illetve kegytárgyakat, díszeket, ékszereket. A nemez megmunkálása terápiás hatással is bír. Ki-ki saját képességihez mérten végzi munkát és az elkészült termékek pedig szemet és lelket gyönyörködtetőek. Különleges termékünk a nemez borítású kézműves szappan, valamint a nemezképek, melyek több országos pályázaton előkelő helyet értek el.

Szövő Műhely

Egyesületünkben a szövés 2011-ben kezdődött.  Alapanyagként főleg ágyneműket és nagyobb méretű textileket dolgozunk fel, hasznosítunk újra. Műhelyeinkben jelenleg 6 szövőkereten és 1 szövőszéken dolgozunk. A szövőkereten masszív rongyszőnyegeket, a szövőszéken pedig  sálakat, terítőket, függönyöket készítünk. Igény szerint külön megrendeléseket, kívánságokat is igyekszünk teljesíteni szín, illetve méret szerint. A tevékenység egyben terápia is, amely során fejlődik a kreativitás és a finommotorika.

Összeszerelő Műhely

Az összeszerelő műhelyben számos tevékenység zajlik, mint elektronikai eszközök alkatrészeinek válogatása, sorjázása. Horgásztermékek mérése, csomagolása, matricázása, dobozolása. Újság lapjainak elrendezése. Csapszeg fúrása, sorjázása...

Ezek a munkafolyamatok fejlesztik a koncentrációt, az egymásra való odafigyelést, a szem-kéz koordinációt, a türelmet és a logikus gondolkodást.