Rólunk

A Presidium Közhasznú Egyesület- korábbi nevén Reménység Napközi Otthon- rövid bemutatása

A dombóvári „Reménység” Napközi Otthon erkölcsi felelőssége, hogy gondoskodjék sérült embertársairól a város és városkörnyékén. A 2001. szeptemberében létrejött intézmény 2007 novemberétől egy minden igényt kielégítő, felújított, 800 négyzetméter alapterületű épület részben működik, melynek alaptevékenysége a fogyatékos gyermekek és fiatalok napközbeni ellátása és foglalkoztatása, korai fejlesztése és gondozása, valamint fejlesztő felkészítése.

A nappali ellátás mellett kiemelt feladata a fiatalok és felnőttek képzése és foglalkoztatása. Olyan komplex szolgáltatások biztosítása, amely lehetőséget teremt az önálló életvezetés kialakítására és társadalmi integrációjukra. Az ellátást egyéni gondozási, fejlesztési és foglalkoztatási terv alapján végzi az intézmény, mely magában foglalja az egészségügyi, mentálhigiénés, oktatási, képzési, szociális és foglalkoztatási rehabilitációt.

Jelenleg 70 fiatal és 30 gyermek ellátására van lehetőség, akadálymentes épületben. A fiatalok Dombóvárról és a környező a falvakból napi rendszerességgel járnak a közösségbe.

A rehabilitáció során kiemelt szerepet kapnak a különböző terápiák, melyek a fiatalok önértékelését és önbecsülését szolgálja. Ezekről a terápiákról bővebb információ itt található.

Képzésüket és átképzésüket a Pécsi Regionális Képző Központ segítségével végzik. Az elmúlt három évben több tanfolyamot és képzést szerveztek számukra. A mézeskalács-készítő, a fajáték készítő, a számítógép-kezelő és használó Okj- s végzettség mellett házibeteg-ápoló és csuhé, szalma dísztárgykészítő betanító képzésen vettek részt a fiatalok.

Az intézményben magasan szakképzett terápiás munkatársak és gondozók mellett technikai személyzet nem dolgozik, a takarítási és konyhai munkákat a fiatalokkal együtt végzik.

Kiemelt szolgáltatásunk a nappali ellátás mellett az intézményi foglalkoztatás: a munka- rehabilitáció és fejlesztő felkészítés.

Tagfelvétel nappali ellátásba

Szeretettel várunk minden olyan fogyatékos személyt, aki barátokra és hasznos tevékenységre vágyik.

A nappali szociális ellátás során reggel 7:30-tól délután 2 óráig biztosítjuk a személyek foglalkoztatását, terápiáját. A tevékenységek egész nap 10-20 fős csoportokban zajlanak, így a társasági élet igen intenzív!

A felvételhez feltétlenül szükséges a fogyatékosságról kiállított szakorvosi papír!

Cím: 7200 Dombóvár Kinizsi utca 37.

Ellátottjogi képviselő
Neve: Rottenbacher Erzsébet